גוגל מכריזה על יותר פתיחות במפות שלה

יום א', 6 בינואר 2013

 

שיעור בהיסטוריה על חסימת מוצרים המתחרים.
גוגל למדה שעור בהסטוריה  נוכח ההתנגשות החמורה שלה עם האיחוד האירופי בכל מה שנוגע לקניינות יתר. היא הקדימה עתה לתקן את עצמה בכל הנוגע להתנהלות בארצות הברית.

הנהלת גוגל הודיעה עתה כי היא לא תחסום משתמשי טלפון מבוסס  Windowsלגישה ל-Google Mapsוכי החסימה הייתה בעבר בגלל "המגמה להבטחת חווית משתמש טובה, ולא כהתערבות במכוון כדי לפגוע במוצר מתחרה".
המחאה היתה נגד ההתנהגות מצד גוגל, שלמרבה האירוניה, התחיל לחזור להתנהגות שהיתה מוכרת בעבר מצד מיקרוסופט.
גוגל, מתחמקת בהודעה זו  מגליוטינת רשות  ההגבלים הפדרלית העוקבת אחר  עסקי הסחר  בארה"ב, והיא ממשיכה להתמודד עם חקירה על ידי האיחוד האירופי.
הצהרת החברה:
"אנו מעת לעת מקפידים לבדוק תאימות של GoogleMapsעם דפדפנים ניידים שונים כדי לוודא שאנו מספקים את החוויה הטובה ביותר למשתמשים אלה.
במבחן האחרון שלנו, חלק ממערכות דפדפני הנייד עדיין לא הציעו חווית מפות טובה ללא יכולת לסובב או להתקרב ולבצע פונקציונליות  מפה בסיסיות.  כתוצאה מכך, בחרנו להמשיך ולהפנות את המשתמשים הניידים  ל-Google.com שם הם יכולים לבצע חיפושים מקומיים.

אנו נמשיך לבדוק תאימות של GoogleMaps עם דפדפנים סלולריים אחרים, כדי להבטיח את החוויה הטובה ביותר האפשרית עבור משתמשים".