ידיעות, הצעות והארות נא לשלוח למייל:
shalevmosh@gmail.com
קידום IT ועסקים: חדשות ופרשנות מהארץ ומהעולם במהדורה מודפסת ומקוונת
ניוזלטר
בחברת HP העולמית אין רגע דל.
עתה נערכים חילופי האשמות סביב רכישה במחיר ענקי שבצעה הנהלת HP הקודמת ששלמה עבור חברת התוכנה הבריטית אוטונומי 11.1 מליארד דולר לפני כשנה.
בעקבות רכישה זו שהתבררה ככושלת נאלצת עתה HPלמחוק משוויה 8.8 מיליארד דולר תוך הצגת הפסד רבעוני ענק של 6.9 מיליארד דולר.
העתונות המקצועית מוסרת כי רק באחרונה, במאוחר ולאחר הרכישה גלתה הנהלת HPכי היה מצג שווא של מחזורי המכירות והרווחים (הנמוכים) של אוטונומי והפוטנציאל שלה בעת מכירתה.
איש ב-HPלא טרח לבחון היטב את החברה ודירקטוריון החברה בו השתתפה גם המנכ"לית דהיום כחברה אישר אותה למרות הערות שהושמעו בענין זה. בעיקר מפי מנהלת הכספים של HP קתרין לסג'ק.
עתה דורשת המנכ"לית החדשה של החברה מג ויטמן לקיים חקירה מקיפה בכל נושא הרכישה הכושלת שמביאה לנסיגה חמורה בשערי מניות HP..