שינויים חקיקתיים במסגרת ה- FSMA

יום א', 11 בספטמבר 2016

מאת ענת כץ , נספחת כלכלית - וושינגטון, ארה"ב

 

שינויים בחקיקת חוק בטיחות המזון (Food Safety Modernization Act – FSMA).

ה- FSMA  מטיל חובות חדשים על חברות לייצור מזון ומגביר את יכולות השליטה והאכיפה של ה- FDA.  

במסגרת הרפורמה כאמור, עד סוף שנת 2016 יושלמו השינויים הבאים (שינויים אלה הינם חלקיים ואילו שינויים נוספים צפויים להיכנס לתוקף בעתיד):

שני כללי סימון (Labeling Requirements) נכנסו לתוקף ביום 26.7.2016:

בחודש יולי 2016 נכנסו לתוקף שני כללים חדשים לסימון ה- Nutrition Factsעל גבי אריזות מזון, שתיה ותוספי תזונה. השינויים הנדרשים כוללים בין היתר עדכון כמויות הגשה ליחיד, עדכון כמויות מומלצות ליום, הוספת מידע לגבי ערכים נוספים (סוכר, ויטמין די, סודיום ועוד).  כללים אלה יאכפו בפועל רק בתום שנתיים מיום כניסת הכללים לתוקף (עד ליום 27.7.2018), וזאת על מנת לתת מספיק זמן ליישום החוק וציות לכללים החדשים.

עמידה בדרישת Preventive Controls for Human Foodעד ליום 17.9.2016:

דרישת ה- Preventive Controls for Human Food   נכנסת לתוקף ולהיות רלוונטית גם ליצרנים הישראלים כבר בחודש ספטמבר 2016. במסגרת דרישה זו נדרשים מרבית ה-registered food facilities (בכפוף לדרישות החוק) להכין בכתב  Food Safety Plan ולהראות הטמעתה.

 

תכנית כאמור מתבססת על כללי בטיחות המוכרים ממילא למפעלי מזון, כגון HACCP, ISO 22000  ו- BRC, בשינויים ותוספות המצוינים בחוק.

Food Facility Registration Renewal Requirementעד ליום 1.10.2016:

במסגרת ה- FSMA, מתקני מזון (food facilities) הנכללים בהגדרת החוק חייבים לחדש את רישום המתקן ב- FDAמדי שנתיים.

הקפדה על הרישום הינה חובה וכשל ברישום עשוי להביא לסירוב לכניסת מוצרים בשערי ארה"ב.

הנספחות המסחרית של משרד הכלכלה בוושינגטון עוקבת אחרי השינויים ואחרי הדרישות מיצואני מזון לארה"ב, ואנו נפרסם כאן מעת לעת מידע ביחס לתקנות המוצעות ולשינויים החקיקתיים העיקריים.

אנו מזמינים אתכם לפנות אלינו בכל שאלה או בקשת סיוע בנושא זה: אודליה לזימי Odelya.lazimi@israeltrade.gov.il